Parma och Modena - En resa som kan förändra ens liv

Parma och Modena - En resa som kan förändra ens liv

Jag trodde att jag hade upplevt det äkta Italien… Men ack, så fel jag hade. En genuinitet, värme och kärlek som detta tror jag knappast något annat ställe i världen kan ge.

Jag har besökt Italien många, många gånger i mitt liv. Jag har åkt skidor där Stenmark tog sin första världscupseger i de italienska alperna, jag har legat i en solstol och njutit på den italienska rivieran, och jag har cyklat upp för milslånga serpentinvägar på underbara Sicilien.

Men på något sätt känns det som att jag efter att ha besökt Parma och Modena i Emilia Romagna äntligen fått uppleva det riktiga Italien såsom det borde upplevas. Visst hade jag koll både på att parmesanosten och parmaskinkan var från Parma och att Modena tydligen var stället där den absolut bästa balsamvinägern producerades på. Men inte hade jag en endaste aning om bredden och djupet på matkulturen och traditionerna som regionen hade att erbjuda.

Resa till Italien. Konferensresa kickoff företag konsultbolag parmesanost

Vad som började som ett besök hos en god vän slutade i att jag insåg att jag nog inte var den enda som skulle uppskatta ett besök i dessa städerna. Därför beslutade jag mig för att, tillsammans med nyss nämnda vän, starta Fouredo AB så att vi tillsammans skulle kunna erbjuda ett nytt slags Italien för det svenska folket. Ett Italien som är så äkta, genuint och traditionsenligt att det känns som att man kastas tillbaka till en annan tid.

Fouredos resa till Parma och Modena är i mångt och mycket baserad på mina egna upplevelser från besöket, men har förfinats något för att maximera värdet man som kund till Fouredo får ta del av genom att resa med oss till denna magiska region. Jag bodde på Grand Hotel de la Ville, familjeägda producenter visade mig hur regionala favoriter såsom “Parmeggiano Reggiano”, “Prosciutto di Parma”, “Aceto Balsamico di Modena” och “Culatello” produceras efter konstens alla regler, jag åt på restauranger som serverade mat som inte var av denna värld, och jag drack viner och skådade vyer och landskap jag aldrig knappt får bort från näthinnan!

Res till Parma med Fouredo Modena Aceto balsamico tradizionale di Modena

Förutom allt detta upplevde jag två stadskärnor som bjöd på enastående vacker arkitektur som bara andades tradition och historia. Att Parma hade en sådan spektakulär domkyrka var till exempel något jag aldrig hört talats om innan! Och att ta en dubbel espresso och avnjuta en stillsam promenad i en av de många parkerna som omger de båda städerna var även det en riktig fullpoängare som alla som gillar Italien och dess atmosfär borde få uppleva.

Aldrig har en resa haft den påverkan på mig tidigare. Trots allt valde jag att starta Fouredo AB strax därpå med en vision om att kunna erbjuda samma fantastiska upplevelse till fler människor.

Låt dina drömmar om det äkta Italien gå i uppfyllelse!

Magnus

VD och medgrundare, Fouredo AB